Jungle Book 2007!
Door: Kelly
Blijf op de hoogte en volg Kelly
11 Oktober 2007 | Guatemala, Guatemala-stad
Vrijdagavond zouden we om half 7 opgehaald worden door een shuttlebusje om richting Tikal te gaan, maar we stonden al ongeveer driekwartier te wachten en nog steeds niks!
Onze aansluiting in Guatemala City zou om 8 uur gaan, dus die zouden we waarschijnlijk niet meer halen, ik zag ons al helemaal verdwaald daar staan.
Maar toen de shuttlebus er eindelijk was (kon ons niet vinden :S) verzekerde hij ons dat er meerdere bussen gingen.. We hebben in Guatemala City toen tot 10 uur gewacht en zijn met een touringcar richting Tikal gegaan, een rit van ongeveer 10 uur. Tijdens de rit heb ik goed geslapen, totdat ik ineens wakker werd en we al een tijdje stil stonden, dat vind ik dus echt helemaal niks he, scheet 7 kleuren dat we overvallen zouden worden, maar niks aan de hand veilig aangekomen.
We zijn in een backpackers hostel wat gaan ontbijten, en om 8 uur richting Tikal gegaan. Viel nog best tegen was ongeveer 2 uur rijden (60 km) maar daar aangekomen, hebben we meteen een gids genomen, dit omdat je toch de weg niet weet en je ook wat hoort over de geschiedenis.
We hebben heel veel gezien, veel ruines beklommen, dat ik dat heb gedaan op die wankelende trappen snap ik nog steeds niet, vond het DOODENG, maar ik heb het gedaan en het was een prachtig uitzicht elke keer weer :D!
Ook hebben we Apen, tarantulas, vogels en nog veel meer rare beesten gezien.. je kunt er zwarte panters tegenkomen, maar GELUKKIG zijn we die niet tegen gekomen, bedoel had best hoi willen zeggen, maar vind het ook niet erg dat ik ze gemist heb ;)!
Je moest je goed insmeren met muggenspul, want je zag ze in hordes om je heen vliegen.. geweldige ervaring voor mij dus. Ik maakte de opmerking o volgens mij ben ik mijn DEET vergeten, dus Tjalling zei ooh ik wil jou DATE wel zijn hoor voor dit weekend, nou dat werd de rest van de dag gebruikt natuurlijk ;)! Van die opmerkingen als, heb je ooit op je eerste date ruines beklommen in Tikal, heb je het ooit zo heet gehad op je eerste date? (het was namelijk bloed en bloedheet daar)
Na er 4 uur hebben rondgelopen, zijn we terug gegaan naar dat hostel en hebben we geluncht, wat gekaart, wat gelezen, lekker relaxed. rond 5 uur zijn we door Flores gaan lopen en hebben we op van die grote stenen buizen gaan rennen, of iig geprobeerd, mij ging het niet zo goed af. We hebben daarna wat gegeten en zijn weer terug gegaan met de bus. (weer 10 uur :S)
Toen we de volgende ochtend de bus uitstapte, zei ik tegen Floor heb nu veel meer last van mijn benen dan op de heenweg, zegt ze heel logisch, kelly dat is denk ik spierpijn van het klimmen in Tikal.. haha opzich best logisch natuurlijk!
We (floor, maaike en ik) liepen echt als een stelletje oma's haha.. (heeft wel 3 dagen geduurd), ja niks gewend he!
We zijn nu trouwens wel aan het twijfelen of heel die geschiedenis over de maya's wel klopt, want hoe kunnen die kleine vrouwtjes met rokken daar nou die gebouwen beklimmen, dat is echt onmogelijk, dus een kleine twijfel is er wel.. zou natuurlijk ook kunnen dat ze gewoon wat hebben neergezet, beetje oud geschilderd hebben en wat bomen eroverheen gegroeid zijn het zou kunnen natuurlijk ;)!
We hebben bij café Çondesa gebruncht, vooral Floor was fan, je had toch geen honger floor? (4x opgeschept)
Kreeg natuurlijk de opmerking van Tjalling: 'heb je ooit zo'n spierpijn gehad na je eerste date?' hahah..
verder hebben we lekker rustig aan gedaan, film gekeken, the last king of Scotland, echt een mooie film trouwens!
En 's avonds zijn we bij Quesos y Vinos gaan eten, echt heel lekker en ik heb een lekkere Tiramisu gevonden in Antiqua :D!
Dinsdag hebben we een waterballonnen gevecht gehouden met ons project, heel leuk, maar was helemaal doorweekt en de zon was net weg, ben sinds vannacht een beetje ziek, dus denk dat het daar door komt. Verder ging ik gisteren gezellig wat drinken met Maaike, loopt ineens Iris van Dijk (meisje uit Oisterwijk.. zat 1 klas hoger op de basisschool) voorbij, even mee gekletst, was met haar vriend 3 weken door Mexico, Guatemala en Belize aan het reizen echt grappig!
Super bedankt voor het geld, dat heel veel mensen hebben gestort, we zouden eigenlijk vandaag gaan zwemmen, maar het regent, dus nu gaan we waarschijnlijk dinsdag als het beter weer is.. foto's volgen snel!
Liefs Kelly
11 Oktober 2007 - 16:18
Kim:
Ben ik toch weer de eerste :D
Vet man! Apen! Wij hebben helemaal geen apen gezien daar :( Was je ook op die hoge tempel geweest? En die mega-bomen!
Heb je ze goed geknuffeld ;)??
Hoe is 't verder met je project? Heb je al een bestemming voor het geld?
xx -
11 Oktober 2007 - 16:32
Edith:
Hey kelly,
Wat een avonturen toch weer.. Haha.. Het is echt wel grappig om te lezen.. Ik heb net gezellig gegeten met mijn ouders en gewerkt vandaag.
Het is Kraanpop geweest dit weekend, dus tjah daar is natuurlijk weer heeeel veel gebeurt... Alleen niet met iemand die je kent of zo.. Maar gewoon.. Bel en ik hebben daar moeten werken in de frietkraam.. Nou en druk dat het was.. We hebben ons weer eens flink uit de naad gewerkt maar dan ook wel lekker verdient!!
Er is ook super super veel ruzie geweest.. Niet normaal joh.. Echt veel mensen opgepakt enzo.. Ik denk dat er deze week in de omgeving veel mensen met blauwe ogen rond lopen haha..
Zo meteen ga ik lekker Hardlopen.. Jajah.. Edith die aan sport doet.. Het moest er toch een keer van komen.. Komende zaterdag niet maar dan heb ik zelfs een wedstrijd met mijn loop groep..Pff.. Wie had dat kunnen denken haha.. Ik ben me nu aan het bedenken wat ik allemaal nog meer moet vertellen.. Maar zo kan ik niks super belangrijks bedenken.. Al die kleine dingentjes die zijn niet zo belangrijk.. Misschien kunnen we elkaar een keertje spreken op msn, dat zou wel erg leuk zijn.. Maar dat moet natuurlijk wel lukken met de tijd enzo..
Hoe is het eigenlijk met je mobiel.. Doet die het al weer??
Dat hoor ik nog wel!
Beterschap en een Dikke Kus Edithje!!! -
11 Oktober 2007 - 16:33
Edith:
Goh.. Was ik bijna de eerste.. Is kim me snel voor.. Had ik maar niet zo'n lang lul verhaal moeten typen dan was het me eindelijk gelukt!
Oww jah.. het geld maak ik trouwens nog over!
Toedels! Dikke Zoen!! -
11 Oktober 2007 - 20:45
Danique:
Kelly rustig aan he. Voor je het weet heb je echt een griep te pakken net zoals ik ;) En het is geen pretje op bezoek in een ziekenhuis als je niet goed kunt uitleggen waar je last van hebt.
Je overtreft jezelf echt telkens weer met wat je allemaal durft he! Ben benieuwd naar je volgende verhalen. Hier gaat alles prima. Lekker z´n gangetje, alleen deze week rustig aan vanwege mn longontsteking. Het weertje wordt beter, en er liggen allemaal leuke reizen in het vooruitzicht :D Kan niet beter dus!
We spreken elkaar. Dikke kussen Danique -
11 Oktober 2007 - 21:31
Danielle:
Heej Kel,
Sow anders ben je even in een mooie omgeving. Ziet er echt super mooi en interessant uit! Bevallen die aparte dieren je wel, ik vind ze maar eng :S..
Kus danielle -
11 Oktober 2007 - 22:13
Mamma:
Hi schat,
Erg leuke foto's heb je gemaakt.
Zeker die van de kindjes op jouw projekt.
Jouw berichtje was 5 min te laat. Net voordat ik wegging had ik nog gekeken en toen we vanavond op "kraamvisite" waren bij Marcel en Daphne vertelde papa dat je jouw site weer had bijgewerkt. Dus nog gauw voordat ik naar bed ga ff kijken natuurlijk.
Ben vanavond voor het eerst met Bea gaan spinnen. Ik denk dat ik net als jij 3 dagen spierpijn heb(ook niks gewend) maar ja je wordt ouder en moet wat he?
Ga nu gauw naar bed want heb mo-vroeg vergadering in Apeldoorn.
Tot horens, bels of mails.
xxx -
12 Oktober 2007 - 12:56
Jolanda W:
Heeeeeeeeee Kelly,
Oma vond dat ik een W. achter mijn naam moest zetten. Dan wist ze dat de reacties van mij komen. Ze leest ze namelijk allemaal, weet je. Nou volgens mij waren de reacties met de naam Jolanda allemaal van mij, maar toch maar even gedaan. Leuke dingen maak je mee en je ziet ook zoveel. Echt een andere wereld waarin je leeft en toch ook weer zo klein als je iemand uit Oisterwijk tegenkomt. Mag ik niet even met je ruilen?? Die Tjalling, leuke vent...???!!!
Groetjes van je peettante (en natuurlijk van de rest) -
12 Oktober 2007 - 15:34
Willem:
Heey Kellytje,
Ik hoef niet te vragen hoe jij het maakt. Dat jij nog tijd hebt om iets anders te doen dan typen! Wat een verhalen... En wat een foto's...
Heeft 'De Telegraaf' jou nog niet benaderd als Guatemala-correspondente? Of het NOS-journaal?
Geniet met volle teugen en doe vooral waar je zin in hebt. Wij hebben de komdende tijd in ieder geval genoeg leesvoer!
Groetjes en een dikke kus vanuit Heukelom
ps1. Vette 'Nevelo-trui'!
ps2. Uiteraard zal Nevelo4.nl ook wat €tjes bijdragen aan jou project. -
12 Oktober 2007 - 18:36
Leon N.:
Hoi Kelly,
Zal mijn voornaam ook maar aanvullen voordat er misverstanden ontstaan. Vind het overigens wel een beetje crimineel overkomen....
Maar uuh, wat gebeurt er met de dames van de Weijdeven: aan het sporten, of heeft er iemand de site gehackt.... Nooit verwacht, maar wel goed van jullie, gewoon doorzetten!
Wens je natuurlijk veel plezier daar, en laat maar eens horen hoe je het geld besteed.
Groeten uit Rosmalen. -
12 Oktober 2007 - 18:43
Priscilla:
Heey meissie, wereldreiziger! wat gaaf wat je allemaal meemaakt, ziet en doet! geniet ervan, voor je het weet ben je weer in het koude kikker landje ;)
kom maar gezellig bij Charlotte en mij in Utrecht studeren straks haha! dikke knuffel!! Pris -
13 Oktober 2007 - 12:13
Liekes:
Hej Kellies,
Wat een verhalen toch allemaal weer.. de foto's lijken ook wel een beetje op Jungle boek.. ik zag balou de beer alweer bijna swingen.. ;) Wel weer snel beter worden he!! Hier mis je volgens mij vrij weinig.. of ik mis hier gewoon alles.. maar dat komt wel eens vaker voor.. Haha..! Nog maar heel eventjes en dan kom je alweer thuis.. Nou ja.. eventjes? Geniet er nog maar lekker van en hou ons op de hoogte.. ben blij dat we het programma 'vermist' nog niet nodig hebben gehad! ;)
Dikke knuffel & Kus!!
Liekes -
14 Oktober 2007 - 17:49
Renske:
haai kel, gave verhalen joh! en de foto's maken het helemaal af!!! geniet ervan meiske want voor je het weet is het weer voorbij!!! veel plezier xxx -
16 Oktober 2007 - 10:17
Marie-Louise:
He Kelly!
Alles goed daar?? Met ons wel.. Eva groeit als kool. Ik werk nu voortaan op Prisma, echt super leuk. Als je weer terug bent moet je snel een keer langskomen want ben wel benieuwd naar al jou verhalen! Nog super veel plezier daar!!
xxx Mel & Eva -
17 Oktober 2007 - 18:02
Ellen:
Hey kelly!!
Ziet er allemaal weer mooi en indrukwekkend uit!Het is echt heel mooi daar!!Ik ga morgenvroeg weer lekker op vakantie dus ik ga op naar het goede weer!!
Liefs, Ellen